CANTEMIR
- Soi de ardei gras, semitimpuriu, pretabil cultivării în spații protejate și în câmp.
- Fructele au un aspect comercial plăcut și pot fi consumate atât în stadiul de verde, cât și la maturitatea fiziologică și se remarcă prin fermitate ridicată ceea ce le conferă o durată mare de păstrare la raft.
- Greutatea fructelor este cuprinsă între 120g și 200 g, iar gustul lor este dulce, aromat, specific.
- Potențialul de producție de variază de la 38,5 t/ha până la 62 t/ha, în funcție de tehnologia de cultură aplicată.
REGAL
- Soi de ardei lung timpuriu și productiv ce poate fi cultivat cu succes și în sistem ecologic
- Soiul se remarcă în principal printr-o vigoarea bună și un aparat foliar bogat care apără fructele de arsura solară.
- Fructul este alungit, cu o greutate cuprinsă între 120-140 g.
- Gustul fructelor este dulce și aromat, specific, cu o textură crocantă
- Potențialul de producție este de 39-48 t/ha, în funcție de tehnologia de cultură.
ROIAL
- Soi timpuriu de ardei iute ce poate fi cultivat cu succes în spații protejate și câmp.
- Fructul este lung, de culoare verde la maturitatea de consum și roșu la maturitatea fiziologică, cu ușoare pliuri în zona receptaculului, iar spre vârf este neted.
- Fructul se remarcă printr-un gust și o aromă intensă, având o iuțeală moderată. Este ideal pentru consumul în stare proaspătă, iar la maturitate poate fi folosit pentru producerea de boia de ardei iute.
- Potențialul de producție este de peste 1,5 kg/plantă în solar și 1,2 kg/plantă în câmp și poate crește semnificativ dacă recoltarea se efectuează eșalonat.
DECEBAL
- Soi timpuriu de ardei iute tip Cornul Caprei.
- Culoarea fructului la maturitatea de consum este verde închis, iar la maturitatea fiziologică galben-portocaliu.
- Lungimea fructului poate varia de la 15-18 cm în câmp, la 17-20 cm în seră.
- Fructele pot fi consumate în stare proaspătă sau procesate, fiind ideale pentru conservarea prin murare, pulpa păstrându-și fermitatea în timpul acestui proces.
- Producția pe plantă variază între 1-1.5 kg, în funcție de tehnologia aplicată