Ardei – Capsicum annuum L.

CANTEMIR

 

  • Soi de ardei gras, semitimpuriu, pretabil cultivării în spații protejate și în câmp.
  • Fructele au un aspect comercial plăcut și pot fi consumate atât în stadiul de verde, cât și la maturitatea fiziologică și se remarcă prin fermitate ridicată ceea ce le conferă o durată mare de păstrare la raft.
  • Greutatea fructelor este cuprinsă între 120g și 200 g, iar gustul lor este dulce, aromat, specific.
  • Potențialul de producție de variază de la 38,5 t/ha până la 62 t/ha, în funcție de tehnologia de cultură aplicată.

REGAL

 

  • Soi de ardei lung timpuriu și productiv ce poate fi cultivat cu succes și în sistem ecologic
  • Soiul se remarcă în principal printr-o vigoarea bună și un aparat foliar bogat care apără fructele de arsura solară.
  • Fructul este alungit, cu o greutate cuprinsă între 120-140 g.
  • Gustul fructelor este dulce și aromat, specific, cu o textură crocantă
  • Potențialul de producție este de 39-48 t/ha, în funcție de tehnologia de cultură.

ROIAL

 

  • Soi timpuriu de ardei iute ce poate fi cultivat cu succes în spații protejate și câmp.
  • Fructul este lung, de culoare verde la maturitatea de consum și roșu la maturitatea fiziologică, cu ușoare pliuri în zona receptaculului, iar spre vârf este neted.
  • Fructul se remarcă printr-un gust și o aromă intensă, având o iuțeală moderată. Este ideal pentru consumul în stare proaspătă, iar la maturitate poate fi folosit pentru producerea de boia de ardei iute.
  • Potențialul de producție este de peste 1,5 kg/plantă în solar și 1,2 kg/plantă în câmp și poate crește semnificativ dacă recoltarea se efectuează eșalonat.

DECEBAL

 

  • Soi timpuriu de ardei iute tip Cornul Caprei.
  • Culoarea fructului la maturitatea de consum este verde închis, iar la maturitatea fiziologică galben-portocaliu.
  • Lungimea fructului poate varia de la 15-18 cm în câmp, la 17-20 cm în seră.
  • Fructele pot fi consumate în stare proaspătă sau procesate, fiind ideale pentru conservarea prin murare, pulpa păstrându-și fermitatea în timpul acestui proces.
  • Producția pe plantă variază între 1-1.5 kg, în funcție de tehnologia aplicată