Busuioc – Ocimum spp.

MACEDON

 

  • Busuioc alimentar cu aromă de lămâie (Ocimum citriodorum).
  • Soi semitimpuriu, pretabil cultivării în seră, solar, câmp și ghivece.
  • Soiul se pretează cultivării în agricultura ecologică având o rezistență ridicată față de bolile și dăunătorii specifici.
  • Specia se utilizează în scop alimentar, condimentar, medicinal și ornamental-decorativ.
  • Forma tufei este globuloasă, puternic ramificată, iar soiul se evidențiază prin aroma specifică de citrice, prezentă pe toate organele plantei, în special pe frunze și inflorescențe.
  • Capacitatea de producție: 12-16 t/ha, producție medie de lăstari.

AROMAT DE BUZĂU

 

  • Busuioc alimentar ce păstrează parfumul și aroma busuiocului tradițional românesc (Ocimum basilicum).
  • Soi cu multiple întrebuințări ce poate fi cultivat ca plantă aromatică, alimentară, medicinală, ornamentală şi meliferă.
  • Pentru înființarea culturii se recomandă a se face prin răsad. Norma de sămânţă necesară pentru un hectar este de 200-250 g.
  • Potenţialul producţiei de masă vegetativă/ha este de 18-20t.