Fasole – Phaseolus vulgaris L.

MAURA 2000

 

  • Soi timpuriu de fasole urcătoare destinat cultivării în spații protejate și câmp, în sistem palisat.
  • Păstăile sunt galbene, lungi de aproximativ 20 cm, late, fără ațe.
  • Numărul de păstăi pe plantă este cuprins între 80 și 100, iar producția medie este de peste 2,5 kg/plantă în spații protejate și peste 1,5 kg în câmp.

ANISIA

 

  • Soi timpuriu de fasole pitică (oloagă), cu păstai uniforme, 85% dintre acestea fiind de calitatea I.
  • Păstaia este de culoare galbenă, cilindrică, dreaptă, ușor arcuită spre vârf.
  • Soiul este potrivit pentru recoltare mecanizată datorită maturării concentrate a păstăilor.
  • Potențialul de producție este de 18-20 t/ha.

IOANA

 

  • Soi timpuriu de fasole pitică (oloagă) destinat culturii pentru păstăi. Perioada de vegetație de la răsărit la prima recoltare este de 60 zile.
  • Păstăile au aspect comercial plăcut, sunt galbene, cilindrice, ușor arcuite, fără ațe.
  • Potențialul de producție este de 16-18 t/ha.

DOINA

 

  • Soi de fasole pentru boabe.
  • Înființarea culturii se execută primăvara începând cu 15 aprilie, iar în zonele mai reci, după 1 mai. Norma de sămânță la hectar este de 80 kg.
  • Planta ajunge la maturitatea fiziologică după 90-120 zile de la răsărire în funcție de zona de cultură.
  • Boabele sunt de mărime medie, de culoare albă, se fierb ușor, cu aromă și gust plăcut.
  • Potențialul de producție în sistem irigat poate depăși 4 tone la hectar.
  • Planta este rustică și poate fi cultivată cu succes și în agricultură ecologică.