- Perioada de desfășurare: 2011-2014
Obiectivele proiectului
Respectarea cerințelor securității alimentare prevăzute de legislația în vigoare pentru îmbunătățirea calității produselor legumicole și a condițiilor sanitare de producţie, creșterea veniturilor în cadrul sectorului de activitate al fermei prin diversificarea modului de valorificare și scăderea costurilor de producţie prin optimizarea și eficientizarea proceselor tehnologice.
Rezultate
- Elaborarea unor tehnici și metode specifice de depozitare și prelucrare a producției obținute în fermele legumicole;
- Stabilirea speciilor și soiurilor cu cele mai bune calități pentru deshidratare;
- Producerea de material biologic pretabile proceselor de uscare și deshidratare;
- Determinarea caracteristicilor morfologice și biochimice care conferă pretabilitate la uscarea și conservarea prin deshidratare;
- Înființarea unor loturi demonstrative la speciile: ceapă, morcov și țelină;
- Derularea de experimente în câmp, recoltarea de date și realizarea analizelor statistice pentru stabilirea comportamentului celor trei specii în condiții de uscare, deshidratare, stocare și depozitare.
- Organizarea a două mese rotunde pentru promovarea modelului de fermă legumicolă, în zone cu potențial de aplicare practică;
- Editarea și distribuirea unui pliant de prezentare privind rezultatele și recomandările tehnologice.
- Publicarea a două articole în reviste de specialitate;
- Participarea la două simpozioane științifice, unde au fost prezentate rezultatele cercetărilor efectuate.
Coordonator proiect
ICDIMPH HORTING
Suma
- 20000 LEI