- Perioada de desfășurare: 2005-2009
Obiectivele proiectului
Elaborarea cerințelor unui sistem de management a siguranței alimentului pe baza principiilor HACCP, pe filiera producerii și procesării legumelor și fructelor.
Rezultate
- Realizarea unei documentații tehnice privind analiza riscurilor potențiale asociate producției primare de legume (specii: tomate și castraveți), în perioada de vegetație din prima decadă a anului calendaristic, cu accent pe impactul asupra siguranței alimentare;
- Omologarea unui soi de tomate tip cireașă: Carisma;
- Optimizarea tehnologiilor de cultură pentru salată, spanac, tomate, castraveți;
- În cadrul acestor tehnologii, s-au analizat și stabilit riscurile asociate cultivării în spații protejate, cu relevanță asupra sănătății consumatorilor și siguranței produselor agroalimentare;
-
Publicarea ghidului:
„Ghid de bune practici agricole pentru producţia primară de legume”, Editura TEOCORA, ISBN 978-973-1934-09-9, 2008; - Publicarea unui articol științific indexat categoria B+;
- Publicarea a 7 articole cu ISBN și de popularizare, adresate publicului larg și specialiștilor în domeniul legumiculturii.
Coordonator proiect
IBA BUCUREȘTI
Suma
- 95000 LEI